Foto op aluminium, iets voor u?

Een mooie foto aan de muur is iets wat ik altijd erg waardeer. Voor mij geeft een foto op ander materiaal dan fotopapier net dat beetje meer. Een foto afgedrukt op canvas is een veel voorkomende keuze, maar wist u dat er ook andere mogelijkheden zijn? Van Fotofabriek.nl review ik een foto op aluminium. Benieuwd naar mijn beoordeling? Lees dan zeker even verder!

Fotofabriek.nl heeft mij gevraagd of ik een fotoproduct wilde reviewen, een foto op aluminium. Ik geef mijn eerlijke mening over het ontwerpen van het product, de levering en de kwaliteit.

Ontwerpen
Wat ik belangrijk vind wanneer ik op een website een fotoproduct bestel, is dat het ontwerpen gemakkelijk en eenvoudig is. Fotofabriek.nl heeft een Online Editor waar je terecht komt als je een fotoproduct naar wens kiest. De Online Editor is eigenlijk heel simpel vorm gegeven en het ziet er gemakkelijk uit.

Vaak wordt een foto iets bijgesneden en ik wil er zeker van zijn dat ik niet voor verrassingen kom te staan wanneer ik het product ontvang. In de Online Editor wordt meteen duidelijk aangegeven hoe de foto bijgesneden zal worden. Heel helder en geen verrassingen met onverwachte afgesneden delen van een foto.

Het toevoegen van foto’s gaat heel gemakkelijk en binnen no-time kan je je product bestellen. Het enige wat ik lastig vind, is dat je in de Online Editor niet gemakkelijk van formaat kan wisselen. Daarvoor moet je de Editor verlaten en opnieuw je gewenste formaat kiezen. Ik twijfel nog wel eens over welke foto ik zal laten afdrukken (staand of liggend) en hoe groot en dat betekent dat ik dus steeds een paar stappen terug moet doen om een andere foto te zien op een ander formaat. Wanneer je hier wel zeker van bent, dan zul je hier geen last van hebben 😉

Close-up van het product. Je ziet hier duidelijk de streepjes die een fotoproduct op aluminium heeft.

Het product
De levering van het product ging snel, na twee werkdagen had ik het product in huis! Heel fijn! Het product was netjes ingepakt en beschermd met karton, bubbeltjesplastic en nog extra schuimrandjes.

Ik moet altijd even wennen aan de streepjes die zichtbaar zijn bij een foto op aluminium. Hierdoor vallen details wel ietsje weg dan wanneer je het op een glad oppervlak zou laten afdrukken, bijv. acrylglas. Gelukkig is de scherpte van het product wel gelijk aan de scherpte zoals de foto is op mijn computer en is daar door het bedrijf niet aan gesleuteld. Belangrijk punt!

Het fotoproduct lijkt wel iets lichter uit te vallen. Ook lijkt de gele bokeh achtergrond (de zon die van achter door de bomen schijnt) niet helemaal de juiste kleuren te hebben zoals dat op de originele foto te zien is. Wellicht dat dit komt door het materiaal waarop de foto gedrukt is.

Als laatste is de plakstrip voor het opplakken van het product niet helemaal netjes bevestigd aan de achterkant van het product. Deze lijkt wat verschoven te zijn. Nu is dat gelukkig zo opgelost met een schaar!

Links op het aluminium ziet u de verschoven plakstrip en dat het linksonder ook iets over de kant heen valt.

Conclusie
Het gebruik van de Online Editor en de levering heb ik als prettig ervaren. Wat betreft de kwaliteit van het fotoproduct zelf, ben ik wat voorzichtiger. Zoals ik schreef, is de scherpte van het product goed en is de foto niet op een rare manier bijgesneden. De kleuren komen voor het grootste deel overeen. Alleen de lichtere kleuren lijken nog lichter te zijn en de achtergrondkleuren komen niet helemaal overeen zoals op de originele foto. Het is de vraag of dit aan het materiaal ligt of niet.

Als fotograaf merk ik dat ik soms kritischer naar een product kijk dan bijvoorbeeld de mensen in mijn omgeving. Als fotograaf zou ik dan ook kijken of dezelfde foto bij een andere afnemer hetzelfde uit de test komt of niet. Ondanks dat mijn persoonlijke voorkeur toch uit gaat naar een fotoafdruk op acrylglas, krijgt dit fotoproduct een mooi plekje aan de wand.

Ook geïnteresseerd in zo’n dierbare herinnering? Ga naar hun website ( https://www.fotofabriek.nl) of bestel direct uw eigen foto op aluminium (https://www.fotofabriek.nl/foto-op-aluminium).

Links de originele foto, rechts dezelfde foto afgedrukt op aluminium. Hier is goed te zien dat de warme kleur van de achtergrond (de zon) niet goed overkomt op het aluminium. Over het algemeen heeft de afgedrukte foto op aluminium een ‘koudere’ gloed dan de originele foto.

Lieve groet,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *